Starship Monolit

Bandnamn
Starship Monolit. Från början hette vi Monolit och tyckte det var roligt att vara upplysta ur en ljuskälla. Tänkte till och med att vi skulle köra med bara en lampa på livespelningar. Den idéen visade sig ganska snabbt vara kass. Till slut fattade vi att Monolit var ett rätt tråkigt namn, så vi lade till ”Starship” före, eftersom det är ett sjukt tufft ord som har en slags Midas-effekt. Allt det rör vid blir guld.
Bandmedlemmar
  • Johan Norström på growl, stämmor och gitarr. Ekonom på Kreator (inte bandet, tyvärr). Johan sjunger i Terrortory (www.terrortory.com) och har dessutom varit Johan Norström (www.myspace.com/johannorstrom) en gång i tiden.
  • Christoffer Nilsson på skrik, skrän och gitarr. Chrille är pokerproffs (ibland, i alla fall)
  • Linus Lundström på dreads. Linus studerar till politiker (statsvetenskap eller nåt sånt)
  • Fredrik Aaro på klädsmak och trummor. Fredrik studerar till industridesigner (han gillar att rita snygga grejer).
I vår nuvarande form har vi funnits sen 2009 nånstans, då vår asgrymma leadgitarrist kapade skägget och började spela country istället. Då blev vi det vi är idag. Vi lade till ”Starship” i namnet då också.
Låtar
Vi spelar mest bara egna låtar, eftersom vi är för lata för att lära oss andras. Johan och Chrille brukar sjunga Staten & Kapitalet på Krogen Krogens karaoke när tillfälle bjuds dock och vi har prövat spela den live. Våra låtar handlade i början av vår existens om öl, whiskey och satan men det har på något jävla vis blivit revolution för hela slanten på äldre dagar. Socialism, vänsterpolitik och krossa kapitalet, såna saker. Vi var verkligen dåliga på att skriva rocktexter. Men å andra sidan: Har vi legat med 2000 tjejer, ens tillsammans? Blackie Lawless har gjort det själv. Har vi druckit oss fulla på Jack Daniels varje dag sedan vi var 13? Lemmy har gjort det. Har någon av ens kört en bil med mer än 150 hk? Nej, nej och åter nej. Satan och öl hade vi egentligen kanske kunnat fortsätta skriva texter om.
Stil/genre/infuenser
Vi brukar väl säga att vi bor i ett punkhus och spelar allt från Blues till och med Dödsmetall. Influerade av allt vi lyssnar på.
”En av de största ambitionerna idag är väl att kunna luta sig tillbaks och låta andra göra grovjobbet. Vi behöver inte tjäna pengar eller bli berömda, men nästa gång vi spelar på NH får någon annan bygga scen och fixa backline. Dessutom vill vi fan kunna lämna grejerna där över natten så ingen behöver vara nykter och köra. Vi vill spela, dricka öl och vältra oss i varandras självbelåtenhet. Jag antar att förändringen i lyrikens inriktning grundar sig i att det är ett forum för att uttrycka samhällskritik, men det vet jag inget om. Jag skriver inte texterna.”
Diskografi
Två gånger har vi försökt spela in skivor. Den första gången försökte vi komma undan billigt och resultatet blev… Billigt. Den andra gången försökte vi släppa en låt i månaden på vår Myspace, ett projekt vi kallade Year Zero och skulle avslutas med att släppa allt ommixat och ommastrat som en platta. Det är förresten roligt vad nära det är mellan omixat och ommixat när man ser det skrivet. Det började i januari 2010 och i augusti/september började det släpa efter och sen dog det. Tyvärr. Det hade varit fränt.
”Vi är för gamla för att inte ha släppt vår debutskiva. Vi kommer troligtvis aldrig att vara med i Melodifestivalen.”
——————————————————
Vi har alltid varit vänner, och spelat tillsammans på olika sätt sen nittiotalet. Sen flyttade vi runt litegrann och landade allihopa i Umeå till slut, och då fanns det ju ingen anledning att inte spela tillsammans igen. Anledningen till att vi spelar den musik vi spelar är att det är det enda vi kan. En gammal trummis vi spelat med tidigare skrev till oss nyligen och sa att han tycker att det svänger fortfarande apropå några nya inspelningar, så vi gissar att vi är på rätt spår.
Web/Mail
Skicka beundrarpost till starshipmonolit(a)secondhome.se !
Just nu har vi styrt upp en sjukt tuff grej, vi har startat SSMTV (en förkortning för Starship Monolit TeleVision) på Youtube. Där kan man se oss vara löjliga eller spela musik. Eller båda samtidigt ibland! Vi har tänkt släppa avsnitt då och då. När vi orkar och när vi har något att släppa. Här är avsnitt ett, del ett:

Lämna en kommentar