The Koo-Koo’s

Bandnamn

The Koo-Koo’s. Namnet härstammar från en låt som gjordes i början av bandets karrär som hette Koo-Koo I love you.

Bandmedlemmar:

  • Charlotte Burström – sång/gitarr/percussion. Född -77 i Obbola. Jobbar som journalist på SVT. Har även spelat i My Left One och Manic Episode.
  • Tove Liliequist – bas. Född -77 i Örnäset, Luleå. Jobbar med lite allt möjligt, bland annat på musikföreningen She’s Got The Beat och med nystartade projektet Du är Queen! Spelat i My Left One och NARS.
  • Kicki Fagerlund – synt/keyboard. Född -83 på Carlshem, Umeå. Jobbar med många olika saker, just nu aktuell med sin nya föreställning Lucky Star Fairytale och egna produktionsbolaget Lucky Star Music. Spelat i Peckish, Solitude & Company och är även soloartist under namnet Brita Kristina.
Låtar
Bandet har bytt både sättning och genre flera gånger sedan de startade första gången 2004. Hösten 2010 hade de tappat 2 av 5 medlemmar, då gjordes en radikal omstrukturering av bandet. Det resulterade i den nuvarande uppsättningen som haft ett lite mer elektrosound, gitarrerna har till största del bytts ut mot syntar och live spelar bandet till backtracks med trummor och synt.
Låtarna handlar om kärlek och sex, både ur ett relationsperspektiv och hur det är att att leva som singel.
”Vi har alltid haft perspektivet att allas kärlek är lika mycket värd, oavsett sexualitet.”
Stil/genre/influenser:
Elektropop/80-tals syntpop / The Cure / Le Tigre / Salem Al Fakir
Diskografi
Hot and Hard – 2009 (egen utgivning)
Web/Mail:
Kuriosa
2007 var The Koo-Koo’s med i ungdomsprogrammet Grand Prix på SVT som hade en lista som tittarna fick rösta på varje vecka. De skickade in videon till låten Pretty Ugly och blev utvalda att vara med på listan. De mötte bland annat mot Måns Zelmerlöw och Justin Timberlake och nådde ända upp på en mycket hedervärd tredjeplats.

Lämna en kommentar